Help

Grachtensite

De grachtensite is een platform voor iedereen die vaart, woont, wandelt, sport, werkt en feest op en aan de Amsterdamse grachten. De site is samen met de VaarWater app hét online platform voor het uitwisselen van ervaringen op en over de Amsterdamse grachten.

Op de grachtensite vind je de vaarkaart met informatie over de verkeersdrukte op het water en stremmingen, jouw eigen logboek en kun je ervaringen van anderen op het water terug lezen of zelf delen.

Mijn logboek

Log in met je Facebook-account om toegang te krijgen tot je eigen logboek. Hier vind je al je vaartochten. Bekijk wie er aan boord waren, welke route er is gevaren en deel de trip met je vrienden.

Thema’s

Ontdek alles over de waterkwaliteit, de geschiedenis van de grachten en welke leuke plekken, zoals musea, toiletten, jachthavens en dergelijke, er zoal op en aan de grachten te vinden zijn. Doe zelf mee en deel je leukste foto’s en video’s met andere bezoekers van deze site.

Evenementen

Jaarlijks zijn er op de grachten verschillende unieke evenementen. Denk aan het Grachtenfestival, Koningsdag en de Amsterdam Gay Pride Canal ParadeCity Swim. Tijdens deze evenementen vind je hier informatie over alle bijzonderheden op het water. En natuurlijk de leukste foto’s van het evenement zelf.

Vaarroutes

We hebben verschillende routes uitgezet op de Amsterdamse grachten. Bekijk ze via de grachtensite, en gebruik de App met de handige boei-tot-boei navigatie om de routes echt te gaan varen! Ook je eigen gemaakte routes kun je opslaan, bekijken op de site en later terugvaren.
Jaarlijks zijn er op de grachten verschillende unieke evenementen. Denk aan het Grachtenfestival, Koningsdag en de Amsterdam Gay Pride Canal Parade. Tijdens deze evenementen vind je hier informatie over alle bijzonderheden op het water. En natuurlijk de leukste foto’s van het evenement zelf. Verkeerde tekst? Is hetzelfde als die bij evenementen…

Vaarkaart

Snel wegwijs worden in de grachten van Amsterdam? Bekijk dan onze interactieve vaarkaart. De kaart toont nuttige informatie over stremmingen op het water, de openingstijden bruggen en sluizen en het TNO verkeersmodel.